Upshift - Social Impact Workshop

UPSHIFT është një program që ndihmon adoleshentët dhe të rinjtë të bëhen inovator dhe sipërmarrës social duke iu ofruar mësim nga eksperienca për të kuptuar sfidat e komunitetit. Të rinjtë do të mësojnë të dizenjojnë dhe ndërtojnë zgjidhje në formën e produkteve apo shërbimeve dhe do të angazhohen në udhëheqjen e sipërmarrjeve që mundësojnë këto projekte.

Follow Us
Upshift
Kush janë mentorët tanë?

Edicioni Durrës, Tetor 2021

Ekipi i mentorëve të UPSHIFT Albania është i përbërë nga vullnetarë të komunitete lokale, biznesi, sektori qeveritar dhe jofitimprurës. Mentorët tanë përfaqësojnë vlerat më të larta të shoqërisë, ata demonstrojnë një qasje me prirje në të drejtat e njeriut dhe sfidojnë çdo formë diskriminimi. Falë eksperiencës dhe përgjegjshmërisë mentorët tanë gjatë Workshopit Upshift do të krijojnë një mjedis të sigurt dhe pozitiv në të cilin individët dhe grupet e të rinjve pjesëmarrës mund të mësojnë dhe të zhvillojnë aftësi të reja.
 
Mentorët tanë janë trajnuar nga ICTSlab me metodologjinë ‘Design Thinking’ të UPSHIFT, projekt i cili realizohet nga UNICEF në 32 vende të Botës. Ata do t’i kushtojnë vëmendje kontekstit në të cilin po jetojnë të rinjtë pjesëmarrës dhe se si ky workshop do të ndikojë në aktivizimin e tyre si qytetar kritik dhe prosperitar në inplementimin e shumë projekteve sociale që ndikojnë pozitivisht në komunitetet ku ata jetojnë.

Pranvera Rrokaj

Mentor

Pranvera Rrokaj ka një MSc. në Financë-Kontabilitet nga Fakulteti i Ekonomisë në Universitetin e Tiranës. Ajo ka një përvojë të madhe si profesioniste në kompani konsulence, në sektorin financiar dhe akademi. Në vitet e fundit, ajo ka zhvilluar edhe fillimin e saj, ka ofruar këshilla ekspertësh për bizneset e vogla dhe është angazhuar aktivisht në komunitetin e inovacionit dhe sipërmarrjes.

Si studente, ajo bashkë-themeloi dy organizata studentore, si dhe organizoi dhe ndoqi disa programe për zhvillimin e udhëheqjes dhe sipërmarrjes midis të rinjve. Ajo tani ndihmon zhvillimin e mëtejshëm të këtyre organizatave duke dhënë këshilla dhe mentorim.

Thoma Axha

Mentor

Thoma Axha punon si inxhinier softuerësh në një kompani shqiptare.

Është diplomuar për Teknologji Informacioni dhe Komunikim në vitin 2013 në Fakultetin e Shkencave të Natyrës, Universiteti i Tiranës.

Në vitin 2015 ka përfunduar studimet Master Shkencor në Teknologjinë e Informacionit në të njëjtin fakultet.

Ka një eksperiencë 6 vjeçare në fushën e zhvillimit të aplikacioneve web, në integrimin e sistemeve kompjuterike

dhe me fokus të veçantë në ofrimin e zgjidhjeve të ndryshme të IT në nivel biznesi.

Ai ka punuar me sisteme të kompanive private vendase dhe jashtë vendit si dhe me sisteme informacioni shtetërore.

Gjithashtu ai është i angazhuar në dhënien e kontributit të tij në shoqëri duke organizuar një OJQ “Klubi i Librit Kavajë” dhe duke qenë pjesë e Fondacionit Ivanaj.

Gert Metani

Mentor

Gert Metani është pedagog dhe ekspert për “Aktivitetin Fizik dhe Shëndetin” në Universitetin Evropian të Tiranës. Është diplomuar me Bachelor dhe Master Shkencor në Universitetin e Sporteve të Tiranës në vitin 2017. Gerti ka një karrierë të larmishme në fushën e “Policimit dhe Sigurisë”. Pasi mbaroi Akademinë e Policisë Shqiptare, ai ka punuar për disa vjet në Forcat Speciale RENEA si specialist i stërvitjes fizike. Gert ka qenë studiues në fushën e “Aktivitetit Fizik dhe Sporteve” që nga viti 2013. Gjithashtu ka përfunduar studimet për Drejtësi dhe mban titullin “Jurist”, profilizuar në “E Drejta e Sporteve”. Vitin e fundit, ai është angazhuar në promovimin e të drejtave dhe mundësive të të rinjve këtu në Shqipëri, përmes OJQ -së së tij “Kavaja Book Club”. Gert është themeluesi i BAT BIT, një kompani e fokusuar në Trajnimet e Ndërtimit të Ekipit.

Ai është gjithashtu themeluesi i MEO.AL, një platforme edukimi në internet që do të fokusohet në MOOC (kurse masive të hapura online) në gjuhën shqipe. Me këtë ide fillestare Gert ka qenë pjesë e programit IDEA nga GiZ dhe Creative Business Cup nga Officina.

Keli Kërtusha

Mentor

Keli Kërtusha ka mbaruar studimet për Financë – Bankë si dhe master për Menaxhim Bankar. Ka një eksperiencë 5 vjeçare si audituese ne Fondin e Sigurimit të Detyrueshëm të Kujdesit Shëndetësor, në Spitalet Durrës, Kavajë, Krujë dhe Qendrat shëndetësore të rajonit. Gjithashtu ka punuar disa muaj në Bashkinë Durrës si Drejtore Kabineti ku ka marrë pjesë në disa projekte të rëndësishme me fokus fëmijët.

Gentian Guni

Mentor

Genti eshte diplomuar ne vitin 2019 Master Shkencor ne Marketing ne Fakultetin Ekonomik te Elbasanit. Gjate studimeve ai ka kryer nje sere trajnimesh dhe specializimesh ku duhet theksuar specializimi i kryer ne kuader te Erasmus programme ne vitin 2018 ne nje nder Universitetet me te mira te Mbreterise se Bashkuar “Staffordshire University” Aktualisht punon si pergjegjes Sektori I Projekteve Rinore prane Agjencise Kombetare te Rinise. President i shoqates se alpinizmit Elbasan prej me shume se 6 vitesh si dhe anetar i Federates se Alpinizmit prej vitit 2009. Genti gjithashtu eshte dhe Ceo i nje agjensie turistike shume te njohur ne vend prej me shume se 2 vite. Trajnues dhe instruktor i licensuar per guida turistike ne Drejtorine Rajonale te Qendres se Formimit Profesional Elbasan. Eksperience disavjecare ne hartimin dhe drejtimin e projekteve te financuara nga GIZ, RELOAD etj.

Pranvera Krasniqi

Mentor

Pranvera Krasniqi ka mbaruar studimet ne Universitetin e Tiranes, Fakulteti i Shkencave te Natyres, Dega Informatike.Aktualisht ndjek studimet ne Master Shkencor ,ne Universitetin Europian Te Tiranes , Fakulteti i Shkencave Humane , Edukimit dhe Arteve Liberale ne Edukim me profil TIK.

 Prej 15 vitesh jep mesim ne gjimnazin «Arif Halil Sulaj», Mamurras  lenden e Teknologji Informacioni dhe Komunikimi. Gjithashtu ka qene edhe drejtuese teknike e projektit nderkufitar  «OPEN ICT EDUCATION FOR YOUTH EMPLOYABILITY” I mbeshtetur dhe financuar nga Bashkimi Evropian. Ku ka bere guide dhe asistence ne leksionet mbi Practical Web Application Development”, “Database Design, Analysis, and Web Integration”, and “Scalable Software Product Deployment”.

Andrea Shtjefni

Mentor

Andrea Shtjefni ka përfunduar bachelor dhe master në degën e Inxhinierisë Elektronike pranë Universitetit Politeknik të Tiranës. Ai ka një eksperiencë 7 vjeçare në sektorin e Telekomunikacionit, dhe prej 3 vitesh është bashkëthemelues i studios Metrical Engineering. Aktualisht mban pozicionin e CTO dhe drejton një ekip prej 26 punonjësish. Për shumë vite, Andrea ka marrë pjesë si drejtues dhe mentor në takimet e ndryshme të organizuara për të rinj dhe profesionistë. Ai beson se të rinjtë mund të arrijnë shumë me aftësitë e tyre nëse kanë mbështetjen e duhur. Ky mendim është arsyeja kryesore pse Andrea mbështet të rinjtë dhe shumica e punonjësve pranë zyrës së tij janë të rinjë.

Eliona Bregasi

Mentor

Eliona Bregasi ka mbaruar studimet ne Universitetin “Aleksander Xhuvani”ne Elbasan ,Fakulteti i Shkencave te Natyres,Dega Biologji-Kimi.Prej 17 vitesh punon  mesuese ne shkollen 9-vjeçare “Neim Babameto”Durres.Ka mare pjeser ne projektet e realizuar nga Save the children prej rreth 5 vitesh ne shkollen “Neim Babameto” dhe prej 3 vitesh bashkepunon me Wors vision.

Denada Isufi

Mentor

Albion Bylykbashi

Mentor

Albion Bylykbashi eshte diplomuar ne Inxhinieri Telekomunikacioni ne UPT dhe si fitues i burses Chevening, ne UK ka kryer studimet master ne Management (Business Analytics). Gjithashtu, i apasionuar pas botes se biznesit, ka marre pjese ne trajnimin 2-javor ‘ICT-driven Social Entrepreneurship’ organizuar nga Universiteti i Twentes (Hollande) si pjese e projektit Horizon 2020. Aktualisht punon ne Vodafone Albania ne departamentin “Big Data, Pricing and Insights”. Fushat e tij te interesit perfshijne: strategjite e marketingut dhe vendosjes se cmimeve te personalizuara, analizimi i sjelljes se konsumatoreve, statistika dhe machine learning

Upshift
Kush janë mentorët tanë?

Edicioni Korçë, Korrik 2021

Elmira Kambo

Mentor

Elmira Kambo ka mbaruar studimet ne Universitetin “Aleksander Xhuvani” ne Elbasan, Fakulteti i Shkencave te Natyres, Dega Biologji-Kimi. 

Prej 22 vitesh jep mesim ne gjimnazin «Fuat Babani», Bilisht ne lenden e  Kimise dhe Biologjise ku dy vitet e fundit ka sherbyer ne postin e drejtoreshes se shkolles. Gjithashtu, Elmira eshte edhe drejtuese e rrjetit profesional te mesuesve te Bio-kimise dhe pergjegjese e ketij departamenti ne shkollen qe drejton. Ajo merr pjese ne menyre aktive ne projektet kurrikulare dhe cross kurrikulare.

 

Aleksia Xega

Mentor

Aleksia Xega ka mbaruar studimet per BSc in Psychology ne Universitetin e “Sheffield” ne Selanik ku ka mare Honours Diploma. Pas studimeve ka qene bashke- organizatore e nje OJF te quajtur “Healthy Habits- Healthy Minds” – zyre konsultimi ku ofroheshin nje shumellojshmeri sherbimesh si psikologjia positive, meditimi, hipnoterapia, pozitivizmi, keshillim prinderor etj. Tashme Aleksia eshte duke punuar si koordinatore e te rinjve ne qendren “Korca Innovation and Technology Hub” dhe njekohesisht punon online prej 2 vitesh si Freelancer ne platformat e Fiverr dhe Upwork.

 

Ana Jonuzi

Mentor

Quhem Ana Jonuzi, 24 vjeç, dhe aktualisht jam punonjëse në Bashkinë Maliq, në pozicionin “Nëpunëse e Ankesave dhe Korrespodenca”, si dhe jam koordinatore e mediave lokale për Bashkinë e Maliqit.

Kam përfunduar studimet bachelor në universitetin “Fan S. Noli”, Korçë, në degën “Gjuhë shqipe dhe Letërsi”, studimet master profesional për mësuesi dhe aktualisht po vazhdoj studimet master shkencor, në degën “Media, Kulturë dhe Editim”.

Më pëlqen të punoj në grup, e mbi të gjitha me fëmijë, të shpalosim ide dhe të mësojmë nga njëri-tjetri. Studimet për mësuesi më kanë dhënë eksperiencën e nevojshme për të bashkëpunuar me fëmijë dhe të rinj.

 

Ina Kosta

Mentor

Unë quhem Ina Kosta. Kam përfunduar studimet Bachelor për Shkenca Sociale, studimet e nivelit Master Profesional në mësuesi për arsimin e mesëm në “shkenca sociale”, si edhe studimet Master Shkencor në Filozofi Sociale. Gjithmonë me ka pëlqyer puna me të rinjtë dhe mësimdhenia, kështu që tani ndjehem shumë e lumtur që i realizoj të dyja së bashku. Prej 4 vitesh jam pjesë e gjimnazit “Preca College”, si mësuese për shkencat sociale dhe prej 2 vitesh tashmë jam pjesë e Qendrës Rinore Korçë. Mendoj se nuk ka gjë më të bukur nëse punon për t’i ardhur në ndihmë komunitetit, duke angazhuar të rinjtë për të qenë pjesë aktive e tij dhe duke ideuar projekte dhe aktivitete që do të kenë impakt tek të tjerët.

Maria Dojçe

Mentor

Faola Hodaj

Mentor

Kristiana Filip

Mentor

Kristiana është një në avokate biznesi dhe ndërmarrëse. Ajo është diplomuar me një Master në të Drejtën e Korporatave nga Universiteti i Cambridge, dhe një Master të Shkencave në të Drejtën Tregtare dhe Biznesin Ndërkombëtar nga Universiteti i New York, Tiranë.

Eksperienca e Kristianës është e larmishme, duke filluar nga përfshirja në shoqërinë civile, OJQ-të, shoqatat e biznesit, dhe vitet e fundit si avokate edhe ndërmarrëse në fushën e teknologjisë ligjore me start-upin e saj Legit.

Me më tepër se 5 vite përvojë, Kristiana është ekspozuar me të gjitha punët që lidhen me ushtrimin e biznesit dhe transaksionet e tyre, si dhe me projekte të mëdha kombëtare dhe ndërkombëtare. Në vitin 2020 ajo ka qënë pjesmarrëse dhe fituese e akademive/ inkubatorëve të biznesit të zhvilluar nga Qendra e Inovacionit në Kosovë (ICK) dhe Akademia e Grave Ndërmarrëse (AWE).

Upshift
Kush janë mentorët tanë?

Edicioni Lezhë, Kurbin, Fushë-Krujë dhe Thumanë, Korrik 2021

Ekipi i mentorëve të UPSHIFT Albania është i përbërë nga vullnetarë të komunitete lokale, biznesi, sektori qeveritar dhe jofitimprurës. Mentorët tanë përfaqësojnë vlerat më të larta të shoqërisë, ata demonstrojnë një qasje me prirje në të drejtat e njeriut dhe sfidojnë çdo formë diskriminimi. Falë eksperiencës dhe përgjegjshmërisë mentorët tanë gjatë Workshopit Upshift do të krijojnë një mjedis të sigurt dhe pozitiv në të cilin individët dhe grupet e të rinjve pjesëmarrës mund të mësojnë dhe të zhvillojnë aftësi të reja.
 
Mentorët tanë janë trajnuar nga ICTSlab me metodologjinë ‘Design Thinking’ të UPSHIFT, projekt i cili realizohet nga UNICEF në 32 vende të Botës. Ata do t’i kushtojnë vëmendje kontekstit në të cilin po jetojnë të rinjtë pjesëmarrës dhe se si ky workshop do të ndikojë në aktivizimin e tyre si qytetar kritik dhe prosperitar në inplementimin e shumë projekteve sociale që ndikojnë pozitivisht në komunitetet ku ata jetojnë.

Pranvera Krasniqi

Mentor

Pranvera ka mbaruar studimet ne Universitetin e Tiranes, Fakulteti i Shkencave te Natyres, Dega Informatike.Aktualisht ndjek studimet ne Master Shkencor ,ne Universitetin Europian Te Tiranes , Fakulteti i Shkencave Humane , Edukimit dhe Arteve Liberale ne Edukim me profil TIK.

 

 Prej 15 vitesh jep mesim ne gjimnazin «Arif Halil Sulaj», Mamurras  lenden e Teknologji Informacioni dhe Komunikimi. Gjithashtu ka qene edhe drejtuese teknike e projektit nderkufitar  «OPEN ICT EDUCATION FOR YOUTH EMPLOYABILITY” I mbeshtetur dhe financuar nga Bashkimi Evropian. Ku ka bere guide dhe asistence ne leksionet mbi Practical Web Application Development”, “Database Design, Analysis, and Web Integration”, and “Scalable Software Product Deployment”.

Jetmir Shtjefni

Mentor

Jetmiri është drejtues dhe mësues i departamentit TIK në Shkollën Profesionale “Kolin Gjoka” në Lezhë. Diplomuar me titullin Master në Informatikë, ai ka një eksperiencë disavjeçare në kompani private në fushën e teknologjise dhe mësimdhënies. Jetmiri me mbeshtetjen e projektit Aftësi Për Punë S4J është trajnuar dhe certifikuar nga Univeriteti Amerikan në Prishtinë  si Instruktor  CISCO. Aktualisht ai është instruktor CISCO në shkollën Kolin Gjoka. Prej shumë vitesh është përfshirë në mënyrë aktive me shumë projekte të huaja Zviceriane dhe të BE-së si trajner dhe mentor. Jetmiri pëlqen të jap kontributin e tij në zhvillimin e komunitetit të ICT në shqipëri dhe të ndihmoj të rinjtë shqiptarë të përgatiten për të ardhmen e tyre profesionale në fushën e teknologjisë.

Kleina Kasanai

Mentor

Kleina aktualisht mban postin e Drejtorit të Përgjithshëm pranë Agjencisë Kombëtare të Rinisë, agjenci e cila ka në fokus implementimin e politikave rinore, përfshirjen e të rinjve dhe mbështetjen e projekteve rinore. Puna e saj fokusohet tek të rinjtë si dhe në nxitjen e tyre drejt ndërveprimit dhe aktivizimit.

Kleina ka një eksperiencë profesionale të larmishme, e cila nis me “Aiesec” Albania, (një organizatë jofitimprurëse) si Nënkryetare e Komitetit Vendor. Ka punuar pranë studios noteriale “Julian Zhelegu”dhe më pas, nga 2013 deri në 2017, Kleina punoi në Ministrinë e Punëve të Jashtme si këshilltar i Ministrit për çështje parlamentare.

Në vitin 2017 ajo shërbeu si këshilltare e Zëvendëskryeministrit, duke u përqëndruar në çështjet parlamentare dhe zbatimin e objektivave të Zhvillimit të Qendrueshëm dhe Axhendës 2030 të Kombeve të Bashkuara.Gjithashtu, ka punuar si këshilltare pranë Ministrit të Shtetit për Mbrojtjen e Sipërmarrjes , duke u fokusuar në zhvillimin e bashkëpunimit me sipërmarrjet dhe zhvillimin e politikave në dobi të biznesit.

 

Kleina ka marrë pjesë në programe të rëndësishme trajnimi ku mund të përmenden: Trajnim mbi politikat e investimeve të huaja direkte ne Vjenë, Trajnim për diplomatët e rinj në Egjipt, Programi i Trajnimit Ekzekutiv në Cështjet Evropiane dhe Ndërkombëtare për Diplomatët e Rinj dhe Zyrtarët e Shërbimit Civil në Akademinë Diplomatike të Vjenës, Kursi i Analizës Strategjike në Institutin e Diplomacisë dhe Marrëdhënieve me Jashtë në Malajzi, Instituti për Përgatitjen e Liderave (Maqedoni) dhe ka kryer në vijimësi edhe trajnime të tjera.

Bleron Menzelxhiu

Mentor

Bleron Menzelxhiu shërben si këshilltar i Kryetarit të Bashkisë së Tiranës dhe si lektor me kohë të pjesshme të analizës politike dhe zgjedhjes publike në Kolegjin Riinvest, një qendër e njohur nga Universiteti i Londrës dhe London School of Economics për programet ndërkombëtare. Bleroni ka filluar karrierën në industrinë e auditimit, duke punuar si ndihmës auditor për KPMG. Pas përfundimit të masterit si ekonomist politik nga London School of Economics, u angazhua në sektorin publik, duke punuar si përgjegjës i sektorit për koordinimin e politikave në Ministrinë e Tregtisë dhe Industrisë. Gjatë kësaj periudhe, ai ka punuar me projekte të shumta të mbështetura nga BE, UNDP, GIZ, Banka Botërore dhe OECD në fushat që mbulojnë: përmirësimin e dialogut publik-privat, zhvillimin e tregtisë, politikën industriale, klimën e biznesit, zonat e veçanta ekonomike, zhvillimin e NVM-ve , IHD, zinxhirët e vlerës dhe zhvillimi i grupeve.

Lorela Karabushi

Mentor

Lorela Karabushi ka mbaruar studimet Bachelor Informatikë Ekonomike dhe Master i Shkencave Sisteme Informacioni në Ekonomi pranë Universitetit të Tiranës, Fakulteti i Ekonomisë.

Ajo punon si trajnere STEM në ICTSlab  që nga qershori 2019 duke zhvilluar kurrikula dhe mësimdhënie për grupmosha 8-18 vjec .

Gjatë këtyre 2 viteve Lorela ka qenë pjesë e stafit organizues për aktivitete dhe projekte të ndryshme ICT duke përmirësuar të folurit në publik, punën në grup, komunikimin dhe aftësitë ndërpersonale.

 

Rea Pajo

Mentor

Rea Pajo ka mbaruar studimet  Bachelor në degën Informatikë Ekonomike, dhe aktualisht është duke ndjekur studimet  Master i Shkencave në Siguri Informacioni. Pasioni për të qenë pjesë aktive e shoqërisë e ka kultivuar që në vitin 2014 ku dhe ka qenë pjesë e Qendrës Rinore “Epoka e Re”.  Që prej shtatorit të vitit 2020 është trajniere e STEM pranë ICTSlab për grupmoshat 7 – 14 vjeç. Së fundmi, dëshirën për t’i ofruar brezi të ri aftësitë që i duhen për shekullin e XXI, është angazhuar si mentore në programet rinore si PONDER dhe UPSHIFT.

Andrea Shtjefni

Mentor

Andrea Shtjefni ka përfunduar bachelor dhe master në degën e Inxhinierisë Elektronike pranë Universitetit Politeknik të Tiranës. Ai ka një eksperiencë 7 vjeçare në sektorin e Telekomunikacionit, dhe prej 3 vitesh është bashkëthemelues i studios Metrical Engineering. Aktualisht mban pozicionin e CTO dhe drejton një ekip prej 26 punonjësish. Për shumë vite, Andrea ka marrë pjesë si drejtues dhe mentor në takimet e ndryshme të organizuara për të rinj dhe profesionistë. Ai beson se të rinjtë mund të arrijnë shumë me aftësitë e tyre nëse kanë mbështetjen e duhur. Ky mendim është arsyeja kryesore pse Andrea mbështet të rinjtë dhe shumica e punonjësve pranë zyrës së tij janë të rinjë.

Valentina Hushi

Mentor

Valentina është diplomuar në Universitetin e Tiranës, Fakulteti Histori-Filologji,  dega Histori. Prej 21 vitesh punon si mësuese në arsimin e mesëm të lartë.  Përveç mësimdhënies, përkushtimi i saj është përqëndruar në ndërgjegjësimin e të rinjve për të kuptuar aftësitë dhe vlerat  individuale si dhe nxitjen  për t’i zhvilluar më tej ato, për të siguruar impakt pozitiv jo vetëm në jetën  e tyre  por edhe në përmirësimin e gjendjes ekonomike e sociale të komunitetit ku jetojnë. Pjesëmarrëse dhe bashkëpunuese në projekte të OJF-ve të ndryshme si Word Vision, IDM, Caritas,  që kanë në fokus edukimin e të rinjve. Në vitet 2019-2020  ka qenë drejtuese teknike e projektit ndërkufitar  «OPEN ICT EDUCATION FOR YOUTH EMPLOYABILITY” i implementuar nga Open Data Kosovo, Open Data Albania,  si dhe i  mbështetur dhe financuar nga Bashkimi Evropian.

Eltion Kuptrija

Mentor

Eltion Kuptrija prej shumë vitesh është angazhuar në projekte që lidhen me sektorin e Teknologjie së Informacionit dhe KOmunikimit. Prej 6 viteve ai është pjesë e ICTS Media si një ekspert i PR & Komunikimit, duke kontribuar dhe mbështetur shumë projekte dhe iniciativa, të tilla si Albanian ICT Awards, Uplift Albania etj. Me një gatishmëri të fortë për të kontribuar në shoqër, Eltioni ka kanë qenë i përfshirë në aktivitete të ndryshme në komunitetit të sipërmarrësve dhe Starup-ve në Shqipëri.

Skerdi Karaj

Mentor

Skerdi Karaj ka mbaruar studimet për mësues të gjuhës Angleze ne Universitetin e Tiranës, Fakulteti i Gjuhëve të Huaja. Ai është drejtor në Shkollën 9-vjecare  “Iliria” në Fushë-Krujë dhe ka një eksperiencë disavjeçare si mesues i gjuhës Angleze në shkollën e Mesme te Bashkuar “ Haxhi Qira” në Burizanë. Skerdi ka eksperiencë në zbatimin e dokumenteve kurrikularë të miratuar nga Ministria e Arsimit si dhe realizimin e planit dhe programeve mësimore. Ai pëlqen të jap kontributin e tij në zhvillimin e komunitetit të ICT në Shqipëri dhe të ndihmoj të rinjtë shqiptarë të përgatiten për të ardhmen e tyre profesionale në fushën e teknologjisë. Me eksperienca të mëparshme në workshop-e të organizuar nga Brit’s Centre, Skerdi dëshiron te ndajë eksperiencën dhe njohuritë e tij me të rinjtë pjesëmarrës në programet social-rinor të UPSHIFT.

 

 

Upshift
Kush janë mentorët tanë?

Edicioni i Tiranës, Shkurt 2021

Kristiana Filip

Mentor

Kristiana është një në avokate biznesi dhe ndërmarrëse. Ajo është diplomuar me një Master në të Drejtën e Korporatave nga Universiteti i Cambridge, dhe një Master të Shkencave në të Drejtën Tregtare dhe Biznesin Ndërkombëtar nga Universiteti i New York, Tiranë.

Eksperienca e Kristianës është e larmishme, duke filluar nga përfshirja në shoqërinë civile, OJQ-të, shoqatat e biznesit, dhe vitet e fundit si avokate edhe ndërmarrëse në fushën e teknologjisë ligjore me start-upin e saj Legit.

Me më tepër se 5 vite përvojë, Kristiana është ekspozuar me të gjitha punët që lidhen me ushtrimin e biznesit dhe transaksionet e tyre, si dhe me projekte të mëdha kombëtare dhe ndërkombëtare. Në vitin 2020 ajo ka qënë pjesmarrëse dhe fituese e akademive/ inkubatorëve të biznesit të zhvilluar nga Qendra e Inovacionit në Kosovë (ICK) dhe Akademia e Grave Ndërmarrëse (AWE).

Kristiana ka eksperienca në punën me të rinjtë që nga koha e saj si studente kur ka zhvilluar aktivitete, trajnime dhe klube për tematika të ndryshme, kryesisht në lidhje me të drejtat e fëmijëve dhe të njeriut. Mirënjohëse dhe falenderuese për vlerat e të gjithë mësuesve dhe mentorëve të saj, Kristiana është shumë entuziaste që gjithashtu të kontribojë në mënyrë të vazhdueshme për zhvillimin akademik dhe të ndërmarrësisë së të rinjëve shqiptarë.

Redjan Ymeraj

Mentor

Redjan Ymeraj, jam 27 vjec. Kam nje eksperience 6 vjecare ne industrine e teknologjise se informacionit si Software Developer dhe kam perfunduar studimet bachelor ne Universitetin Politeknik te Tiranes, ne degen ”Inxhinieri Mekatronike”. 

Jam themelues dhe drejtues teknik i disa startup-eve qe operojne ne industrine fitness dhe ate te rrjeteve sociale. 

Me pelqen te jap kontributin tim ne zhvillimin e komunitetit te ICT ne shqiperi dhe te ndihmoj te rinjte shqiptar te pergatiten me mire per te ardhmen e tyre profesionale.

Romina Ruda

Mentor

Romina Ruda started her career at a very young age, as the host of a kids Tv Show in the National Albanian Television. She studied film and is the initiator of many projects regarding cinema. During her career she has worked in Television, Radio, Magazines, Media PR for various projects, Production and Advertising.

Najada Balani

Mentor

Najada Balani ka perfunduar studimet Master i Shkencave ne Informatike, prane Universitetit te Tiranes, Fakulteti i Shkencave te Natyres. Ka punuar per kater vjet si inxhiniere ne Vodafone Albania, pedagoge me kohe te pjesshme ne Universitetin e Durresit dhe Fakultetin e Shkencave te Natyres per dy vjet dhe per gjashte vjet si software developer.  

Vitin e fundit eshte bashke-themeluese dhe drejtuese e Startup-it Hermex Ecommerce Solution, nje platforme qe i mundeson bizneseve te krijojne dyqanet e tyre online.

E gatshme per te ndihmuar dhe motivuar te rinjte te permiresojne veten, aftesite personale dhe mjedisin perreth.

Lorela Karabushi

Mentor

Lorela Karabushi ka mbaruar studimet Bachelor Informatikë Ekonomike dhe Master i Shkencave Sisteme Informacioni në Ekonomi pranë Universitetit të Tiranës, Fakulteti i Ekonomisë. 
Ajo punon si trajnere STEM në ICTSlab  që nga qershori 2019 duke zhvilluar kurrikula dhe mësimdhënie për grupmosha 8-18 vjec .
Gjatë këtyre 2 viteve Lorela ka qenë pjesë e stafit organizues për aktivitete dhe projekte të ndryshme ICT duke përmirësuar të folurit në publik, punën në grup, komunikimin dhe aftësitë ndërpersonale.

Rea Pajo

Mentor

Rea Pajo ka mbaruar studimet  Bachelor në degën Informatikë Ekonomike, dhe aktualisht është duke ndjekur studimet  Master i Shkencave në Siguri Informacioni. Pasioni për të qenë pjesë aktive e shoqërisë e ka kultivuar që në vitin 2014 ku dhe ka qenë pjesë e Qendrës Rinore “Epoka e Re”.  Që prej shtatorit të vitit 2020 është trajniere e STEM pranë ICTSlab për grupmoshat 7 – 14 vjeç. Së fundmi, dëshirën për t’i ofruar brezit të ri aftësitë që i duhen për shekullin e XXI, është angazhuar si mentore në programet rinore si PONDER dhe UPSHIFT.

Amir Esmaeilakhtar

Mentor

Amir Mohammad Esmaeilakhtar është Inxhinier IT, Arkitekt Uebi, Menaxher i Projektit IT, Zhvillues i Uebit dhe Databazës dhe gjithashtu Lektor Universiteti për lëndët si: Teknologjitë e Internetit, Programimi i Uebit, Teknologjit e Informacionit, Marketingu Dixhital, Bazat e të Dhënave . Ai ka bashkëthemeluar shumë Startup/biznese të suksesshëm në Shqipëri dhe është i njohur në mesin e komunitetit të startup-eve, inovatorëve dhe komunitetit të biznesit. Nga sipërmarrjet e mëparshme ku ai ka qenë pjesë, mund të përmendim revistën e parë plotësisht online për femrat me emrin Lady Albania (2012 – 2016). Përveç revistës, ai themeloi agjencinë ekeystudio (2012 – 2018) me një fokus në shërbime dhe produkte dixhitale që sot këto shërbime ofrohen si pjesë e shërbimeve të markës së re  AME Digital Consulting (2018 – Koha aktuale). Ai ka qenë gjithashtu bashkëthemelues i një prej dyqaneve online më të suksesshëm në Shqipëri, lamarket.al (2016 – 2018). Pas largimit nga sipërmarrjet e mëparshme në 2018, ai u përqendrua në projektin tjetër që është marka Kardigoo (2020 – Koha aktuale), një akademi që përqendrohet në trajnimin e sipërmarrësve të rinj për ndërmarrjet dixhitale. Ai ka përvojë të gjerë në fushën e marketingut dixhital, PR Online, tregtisë elektronike, E-learning dhe trajnimit/mentorimit të startup-eve. Ai është një nga trainerët/mentoret më aktivë, më të njohur dhe me përvojë në fushat e ekspertizës dhe ka një bashkëpunim të gjerë me komunitetet , inkubatorët, Akseleratoret dhe gjithashtu qendrat e specializuara të trajnimit për sipërmarrjen dixhitale brenda dhe jashte vendit. Ai gjithashtu kontribuon vazhdimisht si këshilltar për çështje të ekspertizës me ftesë nga sektorët publik ose privat.

Keti Gjipali

Mentor

Keti Gjipali është themeluesja e AGOG Marketing, nje kompani marketingu, themeluar ne vitin 2016 e cila bashkepunon me kompani vendase dhe te huaja. Ajo ka studiuar Administrim Biznesi dhe eshte diplomuar me Medalje Ari në Masterin e Shkencave në Marketing, në Fakultetin e Ekonomisë, Universiteti i Tiranës. Vitet e fundit ajo po jep kontributin e saj si As. Profesor në Biznesin Ndërkombëtar, në Universitetin e Tiranës, Fakulteti i Ekonomisë. Pas organizimeve të disa edicioneve trajnuese Facebook & Instagram 101, ajo ka realizuar trajnime dhe ka bashkëpunuar me institucione të ndryshme arsimore si Universiteti Europian i Tiranës, Akademia Momentum, Kolegji Profesional i Tiranës etj.

Sehar Borici

Mentor

Sehar Borici, 25 vjec. Me nje experience 6 vjecare ne sipermarrje, si dhe ne fushen e teknologjise ku ka perfunduar studimet per ‘’Inxhinieri Elektronike’’ dhe ‘’Teknologji Informacioni dhe Menaxhim I Proceseve te Biznesit’’.
Themelues I Swipin, e cila eshte nje platforme inovative e-commerce ku integron experiencen sociale me procesin e blerjes.
I gatshem per te dhene kontributin e tij ne shoqeri duke qene pjese e ICTs media ne shqiperi per te ndihmuar te rinjt shqiptare dhe komunitetin e startup-eve ne iniciativat e tyre.

Upshift
Kush janë mentorët tanë?

Edicioni i Veriut, Janar 2021

Anila Golemi

Mentor

Anila Golemi është një sipërmarrëse me një formim në Financë dhe Bankë. Ajo ka mbi 10 vjet përvojë në menaxhim financiar. Me një fokus në modelet e biznesit për zhvillim të qëndrueshëm, ajo ka qenë aktive në ekosistemin Start-up për vite me radhë si trajnere dhe mentore gjithashtu si këshilltare në mbështetjen e bizneseve të konsoliduara

Eltion Kuptrija

Mentor

Eltion Kuptrija prej shumë vitesh është angazhuar në projekte që lidhen me sektorin e Teknologjie së Informacionit dhe KOmunikimit. Prej 6 viteve ai është pjesë e ICTS Media si një ekspert i PR & Komunikimit, duke kontribuar dhe mbështetur shumë projekte dhe iniciativa, të tilla si Albanian ICT Awards, Uplift Albania etj. Me një gatishmëri të fortë për të kontribuar në shoqër, Eltioni ka kanë qenë i përfshirë në aktivitete të ndryshme në komunitetit të sipërmarrësve dhe Starup-ve në Shqipëri.

Mireda Thana

Mentor

Mireda është një coach e certifikuar për të punuar me individë dhe ekipe nga Co-Active Training Institute (Zvicër) dhe Team Coaching International ( Holandë). Mireda ka më shumë se 10 vite eksperiencë në fushën e sipërmarrjes private në Shqipëri, konkretisht ne sektorin bankar (Banka Intesa Sanpaolo) dhe ne institucion akademik (Universiteti POLIS) si manaxhere marketingu. Prej 5 vitesh është bashkëthemeluese e një biznesi të suksesshëm në fushën e hotelerisë, dhe gjatë kësaj periudhe mbulon trajnimin dhe zhvillimin e kapaciteteve humane brenda kompanisë. Prej vitit 2017 vendosi që background-it akademik në fushen e Ekonomise (Universiteti i Tiranes, Fakulteti i Ekonomisë) dhe Planifikimit ( POLIS University & Erasmus University) ti bashkangjisë ekspertizën në fushën e lidershipit dhe rritjes së performancës. Nëpërmjet Coaching Mireda synon të prezantojë një perqasje të re për sipërmarresit dhe profesionistët e rinj, kjo përqasje synon të mësojë çdo individ se si të aksesojë maksimalisht potencialin e vet për të arritur objektivat dhe njëkohësisht të kontribuoje ne krijimin e ekipeve bashkepunuese dhe ambjenteve pozitive te punës. Në eksperiencën e saj si Coach Mireda ka ndihmuar individë dhe ekipe në Shqipëri dhe Jashtë saj për të rritur performancën e tyre dhe për të krijuar ndryshime të qendrueshme. “Suksesi për mua si Coach nuk qëndron vetëm në transformimin dhe arritje objektivash per klientet e mi, por mbi të gjitha në impaktin pozitiv që ata krijojnë në shoqëri dhe ne ekosistemin vendas!

Lorela Karabushi

Mentor

Lorela Karabushi ka mbaruar studimet Bachelor Informatikë Ekonomike dhe Master i Shkencave Sisteme Informacioni në Ekonomi pranë Universitetit të Tiranës, Fakulteti i Ekonomisë. 
Ajo punon si trajnere STEM në ICTSlab  që nga qershori 2019 duke zhvilluar kurrikula dhe mësimdhënie për grupmosha 8-18 vjec .
Gjatë këtyre 2 viteve Lorela ka qenë pjesë e stafit organizues për aktivitete dhe projekte të ndryshme ICT duke përmirësuar të folurit në publik, punën në grup, komunikimin dhe aftësitë ndërpersonale.

Kozeta Jana

Mentor

Kozeta Jana është diplomuar në Financë – Kontabilitet dhe Master Shkencor Financë Bankë. Aktualisht punon Anëtare e Sekretariatit Teknik pranë Komisionit të Jashtëm të Vlerësimit dhe është trainere biznesi e licencuar nga CEFE International. Ka 10 vite përvojë pune në sektorin privat, publik dhe shoqërinë civile. Krahas kësaj ka qenë asistent pedagoge  në fakultetin ekonomik në Universitetin e Shkodrës Luigj Gurakuqi.
Si një trajnere dhe këshilluese biznesi, ajo synon të ndihmojë të rinjtë të ndërtojnë dhe zhvillojnë sipërmarrje të suksesshme dhe deshiron të ndajë përvojën e saj në fuqizimin, përmirësimin dhe ndikimin në situatën sociale dhe ekonomike të të rinjve. Ajo ka njohuri dhe përvojë në financa, ahartimin dhe menaxhimin e projekteve, buxhetim, analizë financiare, raportim financiar, menaxhim biznesi dhe planifikimin strategjik. Puna me të rinjtë është shumë frymëzuese për të, që pasuron dhe krijon energji pozitive. Ajo është e hapur për përvoja të reja, njerëz të rinj, vende të reja dhe ide të reja.

Eltjana Shkreli

Mentor

Znj. Eltjana Shkreli është planifikuese urbane, e angazhuar prej 10 vitesh me sipërmarrjen sociale përmes OJF_GO2 Organizatë për Planifikim të Qëndrueshëm Urban  ( www.go2albania.org )e cila synon të krijojë cilësi më të mirë jete për komunitetet tona. Prej vitesh ajo këshillon biznese /të rinj në rajonin e Shkodrës dhe jo vetëm, prandaj më 2019 krijuan Qendrën e Inovacionit në turizëm dhe agrobiznes #GO2Innovation, e cila ka mbështetur deri më tani me asistencë teknike rreth 40 biznese. Znj. Shkreli është lektore me kohë të pjesshme prej 10 vitesh, aktualisht pranë Universitetit Politeknik të Tiranës, Fakulteti i Arkitekturës dhe Urbanistikës.  

Anxhela Gjana

Mentor

Anxhela Gjana është mësuese e lëndës TIK me 10 vite experience në gjimnazin “Havzi Nela” Kukës, si dhe me një përvojë në zhvillim faqesh web. Znj. Gjana ka përfunduar studimet bachelor në Universitetin Politeknik të Tiranës në degën Inxhinieri Elektronike. Ajo është një mësuese e përkushtuar drejt zhvillimit tërësor të nxënsve, sidomos nëpërmjet projkteve të të nxënit. E angazhuar dhe më parë në projektet e të rinjvë për sipërmarrje dhe inovacion pranë American Corner Kukësi, ku ka fituar dhe një cmim për inovacion në projektin Iclub.

Bledar Meta

Mentor

Ka kryer studimet master shkencor në Budapest-Hungari në fushën e “Zhvillimit Rural dhe Agrobiznesit”, gjithashtu master profesional në “EU Business Law” në fakultetin e drejtësisë Tiranë. Ai ka përvojë disa vjecare në sektorin privat në Financë-Kontabilitet, Menaxhim Biznesi, Shërbim ndaj klientit dhe Marketing, Konsulencë biznesi, Projekte zhvillimore biznesi, Trajnime dhe Plane Biznesi, Këshillim dhe mentorim të bizneseve të reja (Start-up). Tre vitet e fundit është angazhuar në projete të ndryshme të zhvillimit të “Start-up”-ve në zona të ndryshme në Shqipëri, të mbështetura nga GIZ, World Vision, Terre des hommes etj. Aktualisht drejton një OJF me fokus zhvillimin rural dhe bujqësinë me pjesëmarrjen dhe fuqizimin e të rinjve. 

Rea Pajo

Mentor

Rea Pajo ka mbaruar studimet  Bachelor në degën Informatikë Ekonomike, dhe aktualisht është duke ndjekur studimet  Master i Shkencave në Siguri Informacioni. Pasioni për të qenë pjesë aktive e shoqërisë e ka kultivuar që në vitin 2014 ku dhe ka qenë pjesë e Qendrës Rinore “Epoka e Re”.  Që prej shtatorit të vitit 2020 është trajniere e STEM pranë ICTSlab për grupmoshat 7 – 14 vjeç. Së fundmi, dëshirën për t’i ofruar brezit të ri aftësitë që i duhen për shekullin e XXI, është angazhuar si mentore në programet rinore si PONDER dhe UPSHIFT.

Amir Esmaeilakhtar

Mentor

Amir Mohammad Esmaeilakhtar është Inxhinier IT, Arkitekt Uebi, Menaxher i Projektit IT, Zhvillues i Uebit dhe Databazës dhe gjithashtu Lektor Universiteti për lëndët si: Teknologjitë e Internetit, Programimi i Uebit, Teknologjit e Informacionit, Marketingu Dixhital, Bazat e të Dhënave . Ai ka bashkëthemeluar shumë Startup/biznese të suksesshëm në Shqipëri dAi ka qenë gjithashtu bashkëthemelues i një prej dyqaneve online më të suksesshëm në Shqipëri, lamarket.al (2016 – 2018). Pas largimit nga sipërmarrjet e mëparshme në 2018, ai u përqendrua në projektin tjetër që është marka Kardigoo (2020 – Koha aktuale), një akademi që përqendrohet në trajnimin e sipërmarrësve të rinj për ndërmarrjet dixhitale. Ai ka përvojë të gjerë në fushën e marketingut dixhital, PR Online, tregtisë elektronike, E-learning dhe trajnimit/mentorimit të startup-eve. 

Upshift

Edicioni i Korçës, 2020

Ana Jonuzi

Mentor

Quhem Ana Jonuzi, 24 vjeç, dhe aktualisht jam punonjëse në Bashkinë Maliq, në pozicionin “Nëpunëse e Ankesave dhe Korrespodenca”, si dhe jam koordinatore e mediave lokale për Bashkinë e Maliqit.

Kam përfunduar studimet bachelor në universitetin “Fan S. Noli”, Korçë, në degën “Gjuhë shqipe dhe Letërsi”, studimet master profesional për mësuesi dhe aktualisht po vazhdoj studimet master shkencor, në degën “Media, Kulturë dhe Editim”.

Më pëlqen të punoj në grup, e mbi të gjitha me fëmijë, të shpalosim ide dhe të mësojmë nga njëri-tjetri. Studimet për mësuesi më kanë dhënë eksperiencën e nevojshme për të bashkëpunuar me fëmijë dhe të rinj.

Ina Kosta

Mentor

Unë quhem Ina Kosta. Kam përfunduar studimet Bachelor për Shkenca Sociale, studimet e nivelit Master Profesional në mësuesi për arsimin e mesëm në “shkenca sociale”, si edhe studimet Master Shkencor në Filozofi Sociale. Gjithmonë me ka pëlqyer puna me të rinjtë dhe mësimdhenia, kështu që tani ndjehem shumë e lumtur që i realizoj të dyja së bashku. Prej 4 vitesh jam pjesë e gjimnazit “Preca College”, si mësuese për shkencat sociale dhe prej 2 vitesh tashmë jam pjesë e Qendrës Rinore Korçë. Mendoj se nuk ka gjë më të bukur nëse punon për t’i ardhur në ndihmë komunitetit, duke angazhuar të rinjtë për të qenë pjesë aktive e tij dhe duke ideuar projekte dhe aktivitete që do të kenë impakt tek të tjerët.

Mariana Jorgji

Mentor

Mariana Jorgji, me profesion punonjëse sociale, përfunduar master shkencor në sociologji-filozofi, që prej 15 vitesh punoj në fushën sociale, e trajnuar në mbrojtjen e të drejtave të fëmijëve, menaximin e rasteve, dhe të gjitha fushat e  mbrojtjes sociale. Eksperiencë pune si në organizata jo-qeveritare(TDH), pushtet local, Sot drejtuese e institucionit, Shërbimi Social Shtetëror në Korcë, si dhe eksperte e Observatorit për të Drejtat e Fëmijëve dhe të Rinjve, që prej vitit 2009. Kam menaxhuar projekte të ndryshme sociale në nivel rajonal, mbështetur nga UNICEF, UNDP, UNFPA, Fondi Kanadez etj Gjatë punës time kam qenë mentore në disa projekte, I fundit ka qenë vjet,  me nxënësit e shkollave të mesme të qytetit, në projektin’’Lëvizim së bashku drejt aktivizmit rinor, nga organizata Youth Act (Program Reload).

Joan Deli

Mentor

Unë quhem Joan Deli. Prej shumë vitesh, jam përfshirë në mënyrë aktive në komunitetin ku unë jetoj. Prej 3 vitesh tashmë, jam pjesë e Qendrës Rinore. Në këto vite kam njohur të rinj aktivë, me dëshirë për të punuar, edhe pse dëshiroj që vullneti dhe dëshira e tyre të jetë e mëtejshme. Puna me grupet rinore dhe organizatat e ndryshme ka qenë gjithashtu e vazhdueshme. Unë jam lider i grupit SKY Club, që erdhi për herë të parë këtë vit si bashkëpunim me World Vision Albania, nga ku unë jam vlerësuar me titullin “Vullnetari i Vitit”. Tashmë jam i aftë që problematikat dhe zërin e të rinjve, ta adresoj në Këshillin Bashkiak, duke qënë pjesë e Këshillit Bashkiak Korçë.
Këto janë disa prej aktiviteteve të mia, por padyshim që puna ime do të vazhdojë të ecë me të njëjtin ritëm, për të realizuar si duhet, qëllimet dhe synimet e mia.

Nikolin Drabo

Mentor

Nikolin Drabo eshte diplomuar ne Itali per Inxhinieri Informatike. Ai ka nje eksperience shumevjecare ne administrimin e rrjeteve dhe sistemeve kompjuterike dhe eshte I angazhuar ne implementimin dhe mirembajtjen e sistemeve kompjuterike per disa kompani lokale. Gjithashtu prej shume vitesh zhvillon aktivitetin si Web Developer per kliente vendas dhe te huaj. Ne te njejten kohe ai eshte mesues I shkencave kompjuterike per femije dhe te rinj prane ICTSlab, Korce. Nikolini ka qene mentor ne disa aktivitete te fokusuara mbi inovacionin si Startup Weekend dhe Startup Tirana.

Brunilda Prifti

Mentor

Johnny Siman

Mentor

Gertian Gjiriti

Mentor

Jam Gertjan Gjirit, 34 vjeç dhe prej 11 vitesh jam në pozicionin “Sekretar i Këshillit Bashkiak Maliq”. Kam përfunduar studimet në universitetin “Fan S. Noli” Korçë në fakultetin e Ekonomisë, në degën “Menaxher Turizmi”. Më pëlqen puna në ekip, parapëlqej projekte që kanë impakt në shoqëri dhe komunitet. Jam i hapur ndaj nismave me frymë pozitive dhe përvoja e gjatë në këtë pozicion pune më ka bërë të përballem me sfida dhe probleme të shumta, të cilave sigurisht u kemi dhënë zgjidhje.